Met deze 2008 DKR kan Peugeot de Dakar-rally de baas

peugeot-2008-dkr

Peugeot aast op een trofee in de Dakar-rally, want naast de Pike's Peak rally zullen ze nu ook deelnemen aan de Dakar-rally. Niet met een opgepompte 208 ditmaal, wel met een buggy die trekken van de 2008 vertoont.

Behalve de looks blijft er echter weinig van de 2008 over in deze 2008 DKR. Of toch, net zoals de 2008 is de 2008 DKR enkel beschikbaar met voorwielaandrijving. Dat maakt de wagen een stuk eenvoudiger in onderhoud en onderdelen maar met tweewielaandrijving is het iets lastiger om de Dakar-rally tot een goed einde te brengen.

Peugeot argumenteert dat ze dankzij de voorwielaandrijving grotere wielen kunnen plaatsen, in dit geval exemplaren met een diameter van zomaar even 94 centimeter.

peugeot-2008-dkr

Wie goed naar de looks van de 2008 DKR kijkt, ziet dat het om een tweedeursmodel gaat. Zou zulk een model met twee deuren een goede aanvulling zijn op het Peugeot-gamma?

peugeot-2008-dkr
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Rebel 14:09
afbeelding van Rebel

Mooie leeuw! Ben opzoek naar een off-roader, als deze beschikbaar komt voor de openbare weg, komt zij bovenaan mijn verlanglijstje te staan.

Kevin 20:08
afbeelding van Kevin

Ziet er een heerlijk racemachine uit! Hopelijk even veel succes als op Pikes Peak

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws