Hamilton start op pole in China

hamilton pole shanghai china 2014

De Brit Lewis Hamilton zal met zijn Mercedes op de polepositie starten morgen, gevold door Red Bull piloten Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel.

Hamilton domineerde nogmaals met zijn Mercedes en zal daarom morgen verdiend als eerste starten tijdens de Grand Prix van Shanghai in China. Sterkste prestatie echter is die van Daniel Ricciardo die met een halve seconde voorsprong op teamgenoot en regerend wereldkampioen Sebastian Vettel op de tweede positie zal starten. Vettel zelf zal beginnen vanaf de derde positie, nipt gevolgd door Nico Rosberg van Mercedes.

Alonso zal morgen van op de vijfde positie starten, nog steeds een teleurstellend resultaat voor het prestigieuze team dat sinds het begin van dit seizoen met motorproblemen kampt. Onlangs zette Stefano Domenicali nog een stap opzij als teambaas, zij het onder lichte druk van Luca di Montezemolo, Ferrari's CEO.

Ook Romain Grosjean (Lotus) kreeg na deze qualificaties het nodige lof want - in tegenstelling tot teamgenoot Maldonado die zijn wagen al naar de haaien hielp in FP2 - hij kwam zelfs in Q3 terecht met een tijd van 1:57.079, goed voor een 10de startplaats, net voor ex-teamgenoot Kimi Räikkönen (Ferrari).

Maldonado haalde de 107% regel (maximum 107% trager dan de snelste tijd) niet en zal daarom starten onder discretie van de stewards, hij krijgt daarbovenop ook nog eens een grid penalty van 5 plaatsen voor het veroorzaken van het ongeval met Guttierez in Bahrein twee weken geleden.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws