GP F1 Monaco: Rosberg wint na omstreden pole

nico-rosberg-grand-prix-monaco-2014

Nico Rosberg heeft teamgenoot Lewis Hamilton verslagen in een gevecht dat we al lang niet meer hadden gezien. Rosberg liet de polepositie niet meer los in de race gekenmerkt door ongevallen en opgaves.

De spanning tussen de twee Mercedes piloten is ongezien hoog na (volgens Hamilton) Rosberg's onverdiende polepositie gisteren tijdens de kwalificaties. Zo zou Rosberg met opzet een gele vlag hebben veroorzaakt zodat Hamilton geen kans meer zou krijgen om een betere tijd neer te zetten. Rosberg reed gisteren even naast het circuit na een lock-up tijdens het remmen.

Na Hamilton's uitspraak dat hij een pagina uit Senna's boek zou nemen (de Braziliaan reed in Japan '90 concurrent en teamgenoot Prost van de baan in de eerste bocht wegens een geschil) werd dan ook gevreesd voor het ergste tussen de twee maar gelukkig kwam het niet tot een schermutseling. De safety car kwam wel direct een kijkje nemen na een accident tussen de Force India van Sergio Perez en de McLaren van Jenson Button. Toen de race na drie rondes terugkwam was het meteen game-over voor Sebastian Vettel wegens motorproblemen.

Monaco staat bekend voor langdurige saaie periodes zonder al te veel gevechten maar gelukkig was het dit jaar een gezonde mix van beiden. Räikkönen (Ferrari) heeft zelfs een hele tijd als derde gereden tot Jules Bianchi (Marussia) zijn band raakte waardoor de Fin opnieuw moest gaan pitten, en terugzakken naar de veertiende plaats.

De gevechten aan de bovenkant van de rangschikking bleven tot aan het einde van de race spannend, voornamelijk tussen Hamilton en Ricciardo. Die eerste kreeg ronde 65ste ronde een stuk vuil in zijn oog - door een defecte helm? - waardoor hij met een tranend linkeroog de Australiër achter hem moest blijven afwimpelen.

We zagen over heel de race maar liefst 8 opgaves, ongetwijfeld de grappigste daarvan was die van Pastor Maldonado die zijn wagen niet eens van de startlijn kreeg. Ook moesten onder andere de twee Saubers moesten de race opgeven (eentje wegens een crash), Daniil Kyvat (motorproblemen), Valteri Bottas (motorproblemen) en Jean-Eric Vergne (alsook motorproblemen) vroegtijdig uit hun wagen stappen.

Uiteindelijk kwam Rosberg als eerste over de finishlijn, op de hielen gezeten door teamgenoot Lewis Hamilton en gevolgd door Daniel Ricciardo. Felicitaties voor Marussia overigens, want met een achtste positie van Bianchi behaalt het team zo hun eerste punten in de Formule 1.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 17:26
afbeelding van Quin

Zonder de uitvallers zou Marussia natuurlijk nooit kans maken op punten, maar mooie opsteker voor hun, ze verdienen het. Caterham lijkt seizoen per seizoen achteruit te gaan, maar Marussia lijkt toch steeds wat progressie te maken, mooi.

Race zelf vond ik eigenlijk maar saai, zoals bijna alle races dit seizoen.

Wat wel jammer is, is dat Hamilton zich zeer klein toont tegen Rosberg. Rosberg heeft 4 keer z'n meerdere moeten bekennen tegen Hamilton en heeft dat zeer sportief opgevat (groenlachen, dat wel). Hamilton wordt 1 keer op waarde geklopt en zoekt direct uitvluchten/complotten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws