Gene Haas wilt een Amerikaanse piloot voor zijn team

011614-nascar-gene-haas-pi-aa

Gene Haas - kersvers eigenaar van het nieuwste team in de Formule 1 - zou graag een Amerikaanse piloot achter het stuur hebben, maar de keuzes zijn beperkt.

Sinds begin april is het officieel, in 2016 zal er een Amerikaans F1 team onder leiding van Gene Haas - bekend uit de NASCAR - mee strijden om de wereldtitel. Haas is daarom ook naarstig op zoek naar piloten, en hij zou daar ook graag een Amerikaan voor strikken.

Zijn eerste zitje gaat sowieso naar een ervaren Formule 1 piloot zegt hij zelf, eentje die het huidige chassis en set-up al kent, maar alle mogelijkheden voor dat tweede plekje in zijn team zijn nog open. Haas zou daar graag een Amerikaanse piloot voor strikken maar de keuzes zijn beperkt, en hij wilt de sport ook niet belachelijk maken zoals [Super Aguiri]https://autofans.be/nieuws/racerij-f1/28563-maandagse-miserie-yuji-ide-de-slechtste-formule-1-piloot-ooit) met Yuji Ide. In sommige kringen gaan alvast enkele namen rond, waaronder Danicia Patrick, Alexander Rossi en Conor Daly. Wij maakten alvast enkele korte profielen:

Danicia Patrick

De 32-jarige Danicia is de meest succesvolle pilote in het Amerikaanse open-wheel racen. In 2008 won ze nog de Indy Japan 300 en in 2009 finishte ze als derde tijdens de bekende Indianapolis 500. Sinds 2012 zit ze in Haas' zijn NASCAR team, Stewart-Haas racing. De laatste tijd heeft ze echter geen enkele interesse getoond om de grote sprong te maken naar de Formule 1 en open-wheel racing.

Conor Daly

Conor Daly - geboren in de Amerikaanse staat Indiana - is 22 jaar en zoon van de Ierse Formule 1 piloot Derek Daly (seizoenen '78 - 82, geen overwinningen). Hij kart al sinds zijn 10 jaar en won in 2006 nog de Grand Nationals. In 2013 concentreerde hij zich voornamelijk op het GP2 gebeuren, hij finishte als zevende met twee punten. Ervaring in een Formule 1 wagen is aanwezig, maar beperkt, want in 2012 deed hij nog een straight line aero test voor Force India in Engeland.

Alexander Rossi

Alexander Rossi lijkt de meest logische keuze, want de 22 jarige Amerikaan is immers nu al reservepiloot bij Caterham F1. Meer nog, hij is zelfs de enige Amerikaan met een FIA Super License, een vereiste voor de Formule 1. Die verwierf hij na de young drivers' test in 2009 met BMW-Sauber's F1.09. En wie weet, iemand met Rossi als achternaam ..

Wie zou jij kiezen, en waarom? Of denk jij eerder dat Haas voor een ervaren Europese line-up zal gaan?

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Koen De Beer 16:54
afbeelding van Koen De Beer

Als ik mocht kiezen, ik ging voor Danica. Een vrouw in motorsport is al vrij uitzonderlijk en ze heeft in Nascar en Indycar bewezen dat ze wel iets kan. Binnenkort de eerste F1 badpakkenspecial?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws