GP F1 Oostenrijk: Rosberg wint, Bottas pakt eerste podium

bottas-hamilton-rosberg-gp-f1-austria

Rosberg schreef in Oostenrijk nog een overwinning bij op zijn palmares en vergroot daarmee zijn WK-voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton die met een tweede plaats genoegen moest nemen. Valtteri Bottas pakte zijn eerste podium van zijn F1 loopbaan met een welverdiende derde plaats.

Zoals verwacht weer een one-two voor Mercedes, want zelfs een negende startpositie voor Lewis Hamilton lijkt het Duitse merk niet tegen te houden. Red Bull (en Renault) daarentegen had iets minder geluk, want niet alleen moest het volledige Torro Rosso team (Vergne en Kyvat) de race opgeven, maar ook voor Sebastian Vettel was het net iets vroeger gedaan dan gepland.

Felipe Massa moest - ondanks zijn schitterende polepositie - genoegen nemen met een vierde plaats, want zowel teamgenoot Bottas als silberpfeile Hamilton en Rosberg waren moeilijk tegen te houden.

Bottas liet in deze race zien dat hem nog een roemrijke toekomst wacht, en daar zijn we helemaal niet rouwig om. Naar Finse traditie dronk hij op het podium zelfs eerst van de champagne, in plaats van hem weg spuiten.

De volgende race is voor 6 juli in Groot Brittanië op Silverstone.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws