GP F1 Engeland: Hamilton wint, Rosberg aan de kant

lewis-hamilton-pa_2965950b

Lewis Hamilton heeft de bewogen (thuis)race gewonnen op het bekende SIlverstone circuit. Teamgenoot Nico Rosberg moest in ronde 30 de race vroegtijdig verlaten wegens problemen met zijn versnellingsbak.

Van de kwalificatieresultaten van gisteren bleef na deze race niet veel meer van rechtstaan, en zo hebben we het graag. Rosberg (pole) moest zoals eerder gezegd de race in ronde 30 opgeven wegens problemen met zijn versnellingsbak, Sebastian Vettel zakte van zijn tweede startpositie terug naar plaats 5 en Button zakte ook een plaats naar achter.

Grootste indringer was Valtteri Bottas (Williams) die van de 14de positie uiteindelijk zelfs op het tweede-hoogste podium terecht kwam. De derde plaats was voor Daniel Ricciardo, een expert in het controleren van zijn bandenslijtage.

De race werd gedomineerd door een rode vlag van 45 minuten die er moest komen na de crash van Kimi Räikönnen; die parkeerde zijn Ferrari hardhandig tegen de muur en registreerde daarbij niet minder dan 47G aan krachten. Gelukkig genoeg kwam hij er enkel en alleen maar met gekneusde enkels vanaf. Ook respect voor het reactievermogen van Felipe Massa die zijn wagen direct in een spin gooide om een directe aanrijding met de Ferrari te voorkomen, iets dat veel erger had kunnen aflopen.

Silverstone is - en blijft - een race om naar uit te kijken, want teleurstellen doet het nooit. Volgende afspraak met de 1.6 V6 turbomotoren is binnen twee weken in Duitsland, en wij voorspellen alvast een overwinning voor Mercedes. Wedden?

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws