Bernie Ecclestone betaalt 100 miljoen dollar om te ontsnappen aan rechtszaak

bernie-ecclestone-trial

Bernie Ecclestone, F1-supremo, multi-miljardair en aangeklaagd in Duitsland wegens omkoping. Dat laatste echter niet meer voor lang ...

De beste man zal maar liefst 100 miljoen staalharde Amerikaanse dollars (of ongeveer 74 miljoen Euro) ophoesten om te ontsnappen aan de aanklachten in Duitsland. Bernie Ecclestone zou in 2006 de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky van de Bayern Landesbank voor $44 miljoen hebben omgekocht. Volgens de procureurs zou hij dit gedaan hebben opdat Gribkowsky geen 'domme dingen' zou doen waardoor de Britse autoriteiten een belastings-onderzoek zouden openen tegen de multimiljonair.

In Duitsland is er de mogelijkheid om zo'n gigantische schikkingen te betalen in rechtszaken die anders jaren zouden blijven aanslepen zonder sterk bewijs, een kans die Ecclestone graag grijpt.

Gelukkig voor Bernie heeft hij nog een grote bankrekening staan, dus die 100 miljoen dollar is slechts kleingeld. En ohjah, Bernie zou Bernie natuurlijk niet zijn zonder het volgende: hij wilt dat het geld gebruikt zal worden voor een nieuw Formule 1 circuit te bouwen in de Beierse deelstaat. Zelf zouden we het niet kunnen verzinnen.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin300 08:33
afbeelding van Kevin300

Das toch nen echte maffioos he man die kerel

Sven 09:08
afbeelding van Sven

echt hé, een omkoopzaak over veel geld met nog veel meer geld gewoon afkopen. En dan nog vragen dat ze met het geld iets doen, zodat hij het niet zelf moet doen.

Sracerr 13:55
afbeelding van Sracerr

Dit ventje heeft de F1 gebruikt alleen voor zijn eigen zelfverrijking en daarom is F1 inmiddels definitief gedegradeerd tot de F0. Dat kan dit ventje niets schelen want hij heeft zijn erfenis veilig gesteld voor zijn nazaten en de rest zijn voor hem simpelweg domme naïevelingen waarvan hij de centen heeft gejat. ( die van ons dus, voornamelijk overheids-belasting geld) en draait de wereld maar weer door totdat deze weer eens vergaat en we wellicht weer aan echt racen en leven kunnen gaan denken. tot die tijd lekker slapen tijdens de F0.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws