F1 2014: Hamilton is wereldkampioen

f1-hamilton-2014

De Brit Lewis Hamilton reed vanmiddag op de GP in Abu Dhabi naar zijn elfde zege in dit kampioenschap. Tegelijk kroonde hij zichzelf daarmee tot wereldkampioen. Op de tweede plaats in het kampioenschap staat teammaat Rosberg.

Als je het een beetje volgde, was het al bij al nog spannend tot aan het begin van deze race. Nico Rosberg startte vanop pole position in Abu DHabi en Hamilton moest zijn eerste plaats nog zien veilig te stellen.

Toch werd het een beetje een non-event toen Rosberg naderhand buiten de punten viel vanwege elektronische problemen met zijn Mercedes. Vrij spel dus voor Hamilton, die intussen de eerste plaats in de race had opgeëist.

Het is de tweede keer in zijn carrière dat Hamilton wereldkampioen F1 wordt, de eerste keer was in 2008, toen met een McLaren. De constructeurstitel was al sinds de GP van Rusland in handen van Mercedes, die overigens het kampioenschap domineerden.

De eindstand bij de rijders vind je hieronder.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 12:52
afbeelding van Quin

Jammer dat laatste race ons geen fair gevecht heeft gegeven, maar Hamilton verdiende het in ieder geval wel meer dit seizoen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws