Polestar Cyan gaat deelnemen aan WTCC

volvo-polestar-cyan-racing-wtcc-2016_1

Polestar Cyan is al lang het kleine broertje van Volvo niet meer. De performantieafdeling (Polestart) werd overgenomen door Volvo, de raceafdeling (Cyan Racing)gaat nu op wereldvlak racen in de WTCC-series gesteund door Polestar.

Exact 30 jaar nadat Volvo met de 240 turbo het mooie weer maakte in de European Touring Car Championship (ETCC) doet Polestar Cyan de aankondiging dat ze zullen gaan deelnemen aan de wereldwijde versie daarvan. In 2011 reden ze daar al eens in mee, bij wijze van test, om vervolgens twee seizoenen mee te draaien in de Australian V8 Supercars series. In 2016 zullen ze dan deelnemen aan hun eerste échte WTCC-kampioenschap, en daar zouden nog wat jaren moeten aan vastgeknoopt worden.

Voertuig van dienst is een Volvo S60 Polestar TC1 racewagen. Die krijgt een viercilinder turbomotor met 400 pk. Die motor is zelfs gebaseerd op de recentste Volvo Drive-E motor.

Huidig kampioen in het Zweedse Touring Car Kampioenschap Thed Björk, drievoudig kampioen STCC Fredrik Ekblom en meervoudig STCC-racewinnaar Robert Dahlgren zorgen mee voor de ontwikkeling van de wagen in het WTCC-programma. Later wordt bekend gemaakt wie achter het stuur van de nieuwe WTCC-wagens zullen plaatsnemen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 11:45
afbeelding van Kevin

nice, vanaf volgend jaar toch nog maar eens een jaartje proberen het wtcc te zien. Ik heb het na drie jaar maar opgegeven vanwege het saaie 1-fabrieksteam dat met alles gaat lopen en de rest hunkert maar secondenlang na. Vond het niet zo tof meer (en al zeker niet omdat ik niet citroëngezind ben.) Maar hopelijk delen zij vanaf 2017 rake klappen uit aan hun. Zou toch niet liever zien dan terug Volvo vooraan op het schavuit. Enig idee wat Volvo gaat doen met hun V8 campagne (gewoon doordoen?)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws