Zonnewagen op vijfde plaats na lekke band

bert longin world solar chalennge groep t ku leuven

Het Belgische Punch Powertrain Solar Team staat na één dag racen op de vijfde plaats na een ongelukkige lekke band. Gelukkig liggen de eerste vijf teams vlak bij elkaar waardoor alles nog mogelijk is.

De studenten kenden in Darwin een uitstekende start ondanks het drukke stadsverkeer en reden zelfs lang op tweede plaats. Piloot van dienst Bert Longin liet zich echter niet van stuk brengen tot er iets in de wielkast terecht kwam dat mee werd rondgedraaid en een platte band veroorzaakte.

Na twee lekke banden vorige editie had het team gelukkig speciaal geoefend op het vervangen van de banden van de zonnewagen waardoor het op een kleine tien minuten al was geklaard. Snel, maar spijtig genoeg kans genoeg voor drie achterliggende teams om de studenten uit Leuven in te halen.

"Dat is natuurlijk heel jammer. Maar het goede nieuws is dat de vijf eerste teams vlak bij elkaar zitten. Als we geen platte band hadden, stonden we waarschijnlijk nu op de tweede plaats. Morgen is er een nieuwe dag en we hebben er veel vertrouwen in dat we de andere gaan bijhalen." aldus Jarno Van Hemelen.

De 16 ingenieursstudenten reden vandaag 622 kilometer van de 3000 kilometer lange race. Als alles vlot verloopt, zullen ze donderdag de eindmeet in Adelaide bereiken.

Je kan de studenten op deze website live volgen.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws