WSC 15: Zonnewagen volgt op de hielen

punch powertrain solar team punch one

Na reeds 16 uur en 1400 kilometer rijden zit de zonnewagen van de studenten uit Leuven nog steeds op de vijfde plaats met een verschil van minder dan 20 minuten. Een verwaarloosbaar verschil, want alles is nog mogelijk.

Zondag vertrokken 16 KU Leuven-studenten met hun zonnewagen op een 3000 kilometer lange tocht van het Australische Darwin naar Adelaide. De Punch One rukte gisteren na een vlotte start op naar de tweede plaats in het klassement. Door een lekke band zakte het team terug naar de vijfde plek. De studenten begonnen vandaag aan een inhaalrace. Ze reden 760 kilometer, waarvan racepiloot Bert Longin het grootste deel voor z’n rekening nam. “We hebben heel snel kunnen rijden vandaag. De eerste 350 kilometer waren we zelfs de snelste ploeg van het ganse pak. We hebben veel tijd goed gemaakt. Het was echt wel een topdag.” zegt Bert Longin.

De Punch One staat momenteel op de vijfde plaats, maar de Belgische studenten zitten hun concurrenten letterlijk op de hielen. Aan de kop van de koers rijdt het Nederlandse team van Twente, met een kleine voorsprong op hun landgenoten en de winnaars van 2013: de studenten van de TU Delft. Op de derde plaats staat de Amerikaanse zonnewagen van de universiteit van Michigan. Vlak daarna volgen het Japanse team Tokai en het Punch Powertrain Solar Team. Toen die laatste twee om 17 uur moesten stoppen met rijden, zaten ze zo dicht bij elkaar dat ze zelfs hun tenten opsloegen op dezelfde kampeerplaats. De zesde plaats is voor de universiteit van Stanford, maar zij hebben al een achterstand van meer dan een uur op de Belgen.

Bert Longin: “Het is niet de gewoonte dat de teams zo dicht bij elkaar liggen. Dat wil zeggen dat het niveau heel hoog is en vooral dat ons team een heel hoog niveau heeft. Als je ziet hoeveel tijd we hebben goed gemaakt, dan weet je dat we sterk bezig zijn.” Met nog 1600 kilometers te rijden, is alles nog mogelijk. De concurrentie is zwaar, maar de studenten zijn vastbesloten op te klimmen in het klassement.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws