Sam Dejonghe en Denis Dupont winnen RACB TCR Benelux stuur

samdejonghe-denisdupont-racb-tcr-seat-leon-2016

Opel mag dan wel net zijn Astra TCR hebben voorgesteld, achter het stuur van de RACB Seat Leon mag Sam Dejonghe plaatsnemen. Hij en Denis Dupont kwamen gisteren als winnaars uit de TCR-wedstrijd georganiseerd door het RACB National Team.

Uit de 565 kandidaten van enkele maanden geleden werden de 32 snelste aspirant-piloten meegenomen naar de halve finale van de wedstrijd. Daar kregen ze de opdracht hun kunnen te tonen op een onbekend parcours op een simulator. De jury was niet van de minste; Marc Duez, Bas Leinders en Geoffroy Theunis, respectievelijk coach, kapitein en manager van het RACB National Team. De acht finalisten moesten op 11 en 12 november in real life hun kunnen tonen op het circuit van Mettet.

Eerst werden enkele verkenningsronden over het 2,2 km lange circuit gereden, om vervolgens vrienden te worden met de Seat Leon TCR.

"Gedurende twee dagen hebben we een formidabele ervaring meegemaakt, met gemotiveerde en enthousiaste jonge mensen", vertelt Geoffroy Theunis. "Het programma voorzag een ronde van het Circuit Jules Tacheny, te voet en in het gezelschap van Bas Leinders, waarna enkele ronden als passagier van Bas, maar ook van Marc Duez in een standaard SEAT Leon werden afgewerkt. De finalisten kregen ook de gelegenheid om enkele snelle ronden aan het stuur van een SEAT Leon Cupra van 290 pk te rijden."

"Gedurende vier ronden kreeg elke finalist een nieuw setje banden, dat hij kon inrijden zoals hij zelf wou", legt Marc Duez uit. "De banden hadden elk de naam van de rijder meegekregen en werden ook bij de laatste test tegen de klok gebruikt." Die bestond uit zes ronden van het Circuit Jules Tacheny, aan het stuur van een SEAT Leon TCR.

Dat laatste bleek geen probleem voor Sam Dejonghe (24) en Denis Dupont (21), die beiden als winnaars eindigden.

"Het niveau van deze finale was heel hoog", legt Geoffroy Theunis uit. "We zijn heel blij Sam en Denis als leden van het RACB National Team te mogen opnemen. Volgend jaar delen ze het stuur van een SEAT Leon TCR in het Benelux-kampioenschap."

De laureaten zijn uiteraard in de wolken. "Op mijn 24ste is dit een buitenkans", legt Sam Dejonghe uit. "Ik heb wat ervaring in karting en eenzitterij en gedurende twee dagen heb ik alles op alles gezet."

"Voor mij is dit Stuurwiel een bekroning", stelt Denis Dupont. "Enkele jaren geleden was ik één van de finalisten van het Eenzitter Stuurwiel. Ik heb toen gezworen dat ik het opnieuw zou proberen. Mijn droom om te worden opgenomen in het RACB National Team wordt nu werkelijkheid. Schitterend gewoon."

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie