Renault gaat F1, en dat is goed voor je Mégane R.S.

renault-f1-2016_02

Renault heeft vandaag officieel het doek getrokken van de R.S. 16, haar Formule 1-wagen die als locomotief dient voor een nieuwe strategie bij Renault Sport. Met meer focus op de racerij en het uitbreiden van de R.S.-portfolio op de openbare weg.

Na zes jaar afwezigheid als team trekt Renault terug naar de Formule 1. Strijdwapen van dienst is de R.S. 16 die vandaag werd onthuld in het technische center van het merk in Guyancourt, Frankrijk. Echter heeft de terugkeer grotere gevolgen dan enkel een Renault-badge in de F1. Het merk heeft namelijk uit de doeken gedaan dat het de F1 gebruikt als katalysator voor haar Renault Sport afdeling.

RSR, RSC

Renault Sport zal namelijk opgesplitst worden in twee entiteiten; Renault Sport Racing en Renault Sport Cars. Die eerste afdeling houdt zich bezig met Renault in de racerij zoals het F1-team, Formule E-team, Formule Renault 2.0, Renault Sport R.S.01 Trophy en het bieden van hulp aan privéteams in pakweg de rallywereld.

renault-f1-2016

Renault Sport Cars moet dan weer de successen van de racerij naar de openbare weg brengen. Met een uitbreiding van de R.S.-portfolio als gevolg. Nodig, want in opkomende markten is de honger groter dan wat Renault momenteel kan bieden met de Clio R.S. en Mégane R.S.. De afdeling krijgt van Renault dan ook meer budgetten beschikbaar voor de ontwikkeling van nieuwe voertuigen.

Tenslotte richt Renault ook nog de Renault Sport Academy op. Vergelijkbaar met wat McLaren en Redbull doen zal er continu op zoek worden gegaan naar nieuw racetalent dat uiteindelijk richting de F1 kan trekken.

Als je weet dat ook de sportwagen van - dochtermerk van Renault - Alpine staat te popelen om op het podium te verschijnen, dan kan je er zeker van zijn dat er de komende jaren geen gebrek zal zijn aan rappe Renaults.

renault-f1-2016
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Quin 15:17
afbeelding van Quin

Mooie livery, maar het zou mooier zijn geweest als de kleurenstelling net omgekeerd was, meer geel dan zwart. Zwart(-ish)e bolides hebben we al genoeg rondrijden in de F1.

Livery is subject to change, zeggen ze, maar ik vrees dat dit meer sponsorkleurtjes gaan zijn.

Kevin 21:08
afbeelding van Kevin

Inderdaad een mooie liverie, hopelijk kan hij gelijk mee met het veld. Zal blij zijn Renault terug te zien. Klinkt veel belovend voor de toekomstige R.S

sam 09:50
afbeelding van sam

Ik vind de auto niet lelijk, maar meer geel zou veel mooier zijn.
Kleurrijke auto's zijn nodig vind ik, saai zwart en grijs is er teveel!

Quin 09:53
afbeelding van Quin

Helemaal mee eens!

Renault heeft wel gezegd dat dit een tijdelijke livery is (het is ook niet de 2016-bolide) voor te testen. Laten we hopen dat er wat meer geel in de nieuwe komt. In de jaren 80 (of 90) hebben ze een gelijkaardige testing livery gehad en dan was de uiteindelijke wagen compleet geel, dus het belooft goeds :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws