Volkswagen wil volledig elektrische rallycross

volkswagen-beetle-grc-2015-1

Volgens Volkswagen zou het World and Global Rallycross Championship een ideale manier zijn om de vooruitgang van elektrische wagens te tonen, daarom pushen ze ook voor het aanpassen van de regelgeving.

Het Duitse merk doet het momenteel in het Global RallyCross Championship met een speciaal ontwikkelde Beetle 1.6 die maar liefst 550 pk onder de kap heeft. Hiermee behaalden ze vorig jaar zelfs nog de titel. Het hoofd van Volkswagen's technologische ontwikkelingen Frank Welsch wil nu ook volledig elektrische wagens laten meedingen voor die overwinning en is daarom aan het ijveren om de regels te veranderen.

"Een kampioenschap met volledig elektrische wagens is zeker mogelijk volgens mij", zei Welsch, "De races zijn 6 minuten lang en heel intens met daarna genoeg tijd om bij te laden".

De benzinewagens die er vandaag in meerijden hebben ontzettend veel koppel en vierwielaandrijving, twee zaken die ook perfect mogelijk zijn met elektrische aandrijflijnen.

Welsch bevestigde ook dat Volkswagen nog zeker twee jaar zal deelnemen aan het kampioenschap met een volledige nieuwe Polo in 2017 volgens de nieuwe regels.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws