Deze Chevrolet Camaro tikt 530 km/u aan in 4 seconden

chevrolet-100000pk

Er stroomt niet enkel hamburgervet door de aderen van een Amerikaan, ook pk's hebben een plaats in zijn hart. Dat bewijzen ze nog eens met deze Chevrolet Camaro. Nu ja, 'Camaro'... Chevolet leent alvast haar naam aan de 10.000 pk sterke dragracer.

Aan de top van het Amerikaanse dragracingkampioenschap zijn auto's met 10.000 pk geen uitzondering. En als je daar over nadenkt, is dat gewoon compleet van de pot gerukt. Want uiteindelijk zijn dit gewoon raketten met een chauffeur in. Dat bewijst ook de acceleratiekracht. Want hebben de snellere sportwagen op onze aardbol 4 seconden nodig om de honderd aan te tikken, dan zit deze 'Camaro SS Funny Car' al aan de 530 km/u. Jep, dat las je goed vijfhonderdeenendertig kilometer per uur, een snelheid dat de snelste productiewagen nog niet eens kan halen.

Het doel van deze 'wagens'? Wel, volgens Chevrolet vice president Jim Campbell wordt de kennis die ze vergaren tijdens het racen gebruikt om betere wagens te ontwerpen voor de klanten. Al vragen we ons af hoeveel kennis je kan halen uit een buizenchassis met parachute en 10.000 pk voor in een straatlegale Chevrolet Spark te steken...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
try me 00:46
afbeelding van try me

WTF

Uw reactie