Lamborghini start nieuw trainingsprogramma... voor karters

lamborghini-young-driver-program_01

Lamborghini Squadra Corse weet maar al te goed dat veel racetalent een carrière start in de kartingswereld. Daarom dat het fabrieksteam van het Italiaanse sportwagenmerk een trainingsprogramma opstart voor jonge talentvolle karters. Een reden te meer om in het weekend je kartskills wat bij te schaven.

Zo simpel is het natuurlijk niet. Lamborghini stelde Danilo Rossi aan als talentscout. De man zelf heeft thuis vijf wereldtitels staan van het kartkampioenschap en maakt eigen onderdelen voor karts. Hij spotte vier talentvolle coureurs en stuurde ze naar Italië om nader kennis te maken met Lamborghini. Een bonte groep bestaande uit Christopher Zani (20j, Italië), Mauro Simoni (29j, Italië), Justas Jonusis (14j, Litouwen) en Muiz Gafar (14j, Maleisië).

Het viertal kreeg op het Adria circuit in Italië een cursus in GT Racing van fabrieksrijder Mirko Bortolotti en mochten daarna even mee toeren met de man in een Super Trofeo Huracan. Bedoeling van Lamborghini is om te ontdekken welk vlees ze in de kuip hebben en doorgroeimogelijkheden te voorzien. Zo kunnen de karters naar de Formule 4, dan naar de Super Trofeo Series doorgroeien om uiteindelijk in de GT3-klasse te belanden. Als ze voldoen natuurlijk.

 lamborghini-young-driver-program
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie