Lexus LC Super GT is racesloep om u tegen te zeggen

lexus-lc-super-gt_01

Toyota Gazoo Racing, de race-afdeling van Toyota en Lexus, heeft hopelijk zonder scheuren het doek gehaald van de LC Super GT. Zowat de scherpste racewagen die je anno 2016 op het circuit kan tegenkomen.

Hij werd een maandje geleden nog van ver gespot op het circuit, ondertussen maakt Lexus er geen geheim meer van; haar LC vlaggenschip komt er ook in racetrim. Die zal furore maken in het Japanse Super GT-kampioenschap (het DTM van daar zeg maar) en naar alle waarschijnlijk de ook nog relatief nieuwe RC F GT500 vervangen.

Visueel geniet de LC alvast van een stevige bodykit die ongeveer elk sierlijk lijntje uitvaagt. De knoert van een spoiler vanachter maakt het er niet mooier op, al heeft alles een aerodynamische functie natuurlijk.

 lexus-lc-super-gt

Krachtbron van dienst is geen hybrideset-up met tien versnellingen of V8, wel een 2-liter viercilinder met directe injectie (een gevolg van de Super GT-regelgeving uiteraard). Het leeggewicht prijk op 1.020 kilogram. Gezien de proporties en luxueuze achtergrond een best knappe prestaties.

In september draait de LC zijn eerste testrondjes, volgende lente verschijnt 'ie dan echt aan de startgrid. Als er Europese raceteams op zoek zijn naar iets unieks...

 lexus-lc-super-gt
 lexus-lc-super-gt
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie