Audi speelt vals met deze RS 3 LMS TouringCar

audi-rs-3-lms_03

Hoewel stationwagens geen onbekende zijn in het touringkampioenschap (waarvoor dank Volvo) is het niet de RS 3 Sportback maar wel de RS 3 Berline die Audi omtovert tot TCR-wapen. Die RS 3 LMS moet het in het TCR-touringkampioenschap gaan opnemen tegen de Seat Leon en consorten. Al neemt Audi ons wel een klein beetje bij de haren...

Het lijkt stilaan een concernkampioenschap te worden, het TCR. Want Volkswagen heeft er haar geprepareerde Golf GTI, Seat staat momenteel aan de leiding met de Leon in racetrim. Audi voegt zich nu toe aan dat VAG-feest met de RS 3 LMS, misschien wel de bruutste TCR-wagen die je aan de startgrid kan vinden. Daarnaast is 'ie meteen ook gezelschap voor de Subaru WRX STi TCR, want tot nog toe was dat de enige sedan in het kampioenschap.

De RS 3 LMS laat zich herkennen door een extreem brede bodykit, een knoert van een centrale uitlaat en een gatlelijke spoiler. Kortom; perfect zoals een racewagen moet zijn. Echter één probleem, de RS 3 LMS is even 'RS 3' als de 1.9 TDI van je buurjongen met aangepast bumperwerk. Geen vijfcilinder namelijk voorin, wel de 2-liter TFSI. Dat blok uit de S3, weet je wel.

audi-rs-3-lms

Waarom Audi er dan geen S3 LMS van heeft gemaakt, het zal wel zijn marketingdoeleinden hebben. Niet dat je iets tekort komt met maar een viercilinder, want het blok is goed voor 330 pk en een sprint naar de honderd in 4,5 seconden. Prijs van zo'n racemachine? 129.000 euro.

audi-rs-3-lms
audi-rs-3-lms
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie