Dit is de F1-bolide van 2027

renault-2027-vision-concept-2017_01

Met de RS 2027 Vision piept Renault even naar de toekomst van het Formule 1-kampioenschap. Eén megawatt aan kracht, een drooggewicht van 600 kilogram en een gesloten cockpit. Hopelijk evolueren de reactietijden van de piloten ook stevig de komende tien jaar.

Het valt niet te ontkennen dat het F1-verhaal wat in het slop zit. Dankzij gemorrel bovenaf en saaiere bolides op de baan. Gelukkig komt daar stilaan verandering in. En moeten we Renault geloven, dan kijken we tegen 2027 uit naar pure beesten op het circuit. Met dank elektrokracht. Goed op zichzelf voor 670 pk. Met de hulp van een turbogeladen V6 stijgt dat getal echter naar 1.341 hp. Of in wattagetermen; 1 Megawatt.

renault-2027-vision-concept-2017

Brute kracht die amper 600 kilogram zal moeten meeslepen over het asfalt. Waardoor de kracht/gewicht-ratio stijgt naar 2.235 pk per ton (dat las je goed). Daarnaast maakt de gesloten cockpit zijn intrede om de veiligheid van coureurs te kunnen garanderen. Autonome tech kan tenslotte ook niet ontbreken. Die kan gebruikt worden tijdens de Safety Car of wanneer de pits wordt ingereden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
user4580 11:32
afbeelding van user4580

Dit zou leuk zijn indien het technisch niet haalbaar was vandaag en een visie geeft op wat er mogelijks in de toekomst wel haalbaar zou zijn, echter de meeste verbeteringen worden gewoon vandaag tegengehouden door allerhande regeltjes van de FIA. En dat maakt deze hele oefening van Renault opeens niet meer zo leuk..

Quin 11:51
afbeelding van Quin

Ik ben afgehaakt toen ze over fan boost à la Formula E begonnen :).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws