Stoelendans bij Formule E: Renault out, Nissan in

formule-e-renault

Renault wil al haar autosportkennis gaan focussen op het Formule 1-kampioenschap waardoor het Franse merk de Formule E-fakkel doorgeeft aan compagnon Nissan. Waardoor Renault zich vanaf juli 2018 terugtrekt uit de elektrische koningsklasse.

En Formule 1 én Formule E, het was misschien wat veel voor Renault. Waardoor het besloten heeft zichzelf 'agressieve' goals voorop te stellen voor het Formule 1-kampioenschap. Het maakt alvast dat na vier seizoenen Renault haar deelname aan de Formule E zal staken. Nu ja, niet helemaal. Het Franse merk geeft de fakkel namelijk door aan alliantiepartner Nissan. Die al staat te trappelen om het vuur over te nemen.

Het is namelijk een publiek geheim dat alle automerken die iets met elektrische auto's hebben, zich het Formule E-kampioenschap aan het binnenrijden zijn. Goede marketing natuurlijk, zo'n elektrisch kampioenschap. En laat Nissan nu ook net een sterke speler zijn in het elektrische autolandschap. Met de Leaf en co. Nissan krijgt alvast de expertise en ontwikkelingen over van team Renault, waardoor het Japanse merk niet van nul moet beginnen. Verwacht wordt dan ook dat de meerderheid van ingenieurs blijft, waardoor het hier vooral over een naamwissel gaat op de bolide.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws