Dit is meest extreme Peugeot 308 ooit

peugeot_308_tcr

De naam van deze creatie is Peugeot 308 TCR, waarbij de TCR voor Touring Car Racing staat. Het ziet er alleszins zeer interessant uit.

Deze Peugeot 308 TCR is de verbeterde versie van een verbeterde versie, Peugeot 308 Racing Cup, van de snelste 308 die er op de markt is, Peugeot 308 GTI. De 1.6 “grote” THP benzinemotor produceert een indrukwekkende 348 pk en 420 Nm-koppel die je via de voorwielen op de grond moet proberen krijgen. Alles loopt langs een sequentiële zesbak en dat moet helpen om met de “met andere remmen en onderstel” aangepaste 308 snel rond het circuit te vliegen.

peugeot_308_tcr

Het circuit is ook de enige plek waar je bent toegelaten met dit speelgoed. Samen met het onthullen van de wagen heeft Peugeot ook de prijs onthuld -zitten jullie?- 109.000 euro exclusief belastingen. Voor deze prijs moet de motor zeker 5.000 racekilometers aankunnen en belooft Peugeot ook dat de kosten van een racekilometer op maar 4,50 euro ligt.

peugeot_308_tcr

Voor de wagen in levende lijven te kunnen keuren, zullen we nog moeten wachten op het autosalon in Genève later dit jaar. Met zulk een opgedoft uiterlijk zal het wel een publiekslieveling worden, denken jullie niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 14:34
afbeelding van Kevin

Al fan van de TCR sinds de formule 3 jaar geleden tot leven is gekomen (april 2015) Geen enkele race van gemist en daarbij dan ook zeker vaak genoeg op het puntje van mijn stoel gezeten.
Hoop dat de TCR samen met de WTCC die vanaf dit jaar de WTCR gaat vormen ook zo'n succes mag worden en hopelijk ook zoveel mogelijk van deze wagens bij elkaar krijgt.
LOVE IT (en deze peugeot ook bij uitbreiding en on topic)

Uw reactie