Race met een Toyota GT86, win een C-HR!

toyota-gazoo-racing-trophy

Dat is alvast het recept van de Gazoo Racing Trophy, een Europese raceserie opgericht door Toyota voor sportievelingen die willen gaan racen met de GT86.

Nee, met je gewone GT86 met TRD-spoiler achterop moet je niet komen aandraven, de raceserie werd opgericht voor klanten die ooit de moeite hebben gedaan om één van de drie geprepareerde raceversies te kopen van de GT86 bij Toyota. Specifiek gaat het over de GT86 CS-V3 en diens opvolger, de GT86 CS-Cup (wagens waarmee je deel kan nemen in pakweg de V3-klasse van de VLN) en de GT86 CS-R3, het rallymodel van de GT86.

Geen deelnamekost, gewoon racen

Knap aan de raceserie is dat je overal waar je aan de slag kan met jouw GT86 deel kan nemen. Zonder extra geld neer te moeten leggen of aan technische parameters te moeten voldoen. De regels van de lokale wedstrijd zijn de beperkingen. Op die manier kan je overal zogenaamde 'Trophy'-punten gaan sprokkelen, tijdens minstens 5 evenementen. Die punten berekent Toyota op basis van je resultaat (deuheuh), het aantal deelnemers aan de wedstrijd en het niveau van de race.

Na een ingewikkelde rekensom kan je zo kampioen worden van de Toyota Gazoo Racing Trophy. De prijs? 35.000 euro en een C-HR. Als je weet dat zo'n geprepareerde GT86 rond de 40.000 euro kost, dan kan je die op het einde van het seizoen wel eens terugverdiend hebben. Al mag je natuurlijk alle extra kosten niet vergeten, want racen blijft een dure hobby. Toyota wil enkel maar een steuntje in de rug bieden met deze klasse. Aardig, toch?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws