Porsche 919 is snelste machine die ooit over Nürburgring vloog

porsche-919-hybrid-evo-nurburgring

Hoewel er bijna wekelijks nieuwe Nürburgringrecords de revue passeren hebben we nu eindelijk nog eens eentje van écht belang. Want Porsche heeft met een tijd van 5:19 minuten het vorig absolute ringrecord aan gort gereden. Een record dat 35 jaar stand wist te houden.

Vijfendertig jaar lang mocht Stefan Bellof zich de allersnelste rijder op de Nürburgring noemen met dank aan zijn stuurmanskunst en Porsche 956 C. Zijn recordtijd van 6 minuten en 11 seconden is echter niet meer. Het is te zeggen; er is een nieuwe toptijd neergezet. Wederom met een Porsche maar ditmaal met Timo Bernhard achter het stuur van een 919 EVO Hybrid zonder restricties. Je weet wel, de auto waarmee Porsche eerder dit jaar ook al het circuitrecord van Spa-Francorchamps verpulverde.

Over verpulveren gesproken, ook op de Groene Hel was het dik raak. Want de nieuwe snelste tijd ooit staat nu op 5:19 minuten. Dik 52 seconden sneller dus, waardoor het hier niet over enkele tienden gaat. Hoe dat er uit ziet, zo'n rondje Nürburgring van 5 minuten en een klets? Kijk hieronder maar even. Breinbrekend gewoon...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 13:12
afbeelding van John

Of massa's respect voor deze chauffeur ofwel medelijden met al die crashende chauffeurs aldaar :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws