2019 Audi R8 LMS GT3 is voorbode R8 facelift

2019 audi r8 lms gt3

Wat kan 'ie lekker booskijken zeg, deze gloednieuwe Audi R8 LMS GT3.

De tweede generatie Audi R8 heeft niet alleen op de straat zijn strepen verdiend, maar ook op de internationale circuits. De raceversie van de sportwagen met middenmotor is bijzonder populair gebleken met meer dan 200 verkochte exemplaren. Wat de raceversie van de R8 zo bijzonder maakt is enerzijds zijn nauwe band met de straatversie, zo wordt zijn motor op dezelfde lijn gebouwd, en anderzijds zijn hoge bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid.

2019 audi r8 lms gt3

Voor de update van de racer heeft Audi Sport naar eigen zeggen goed geluisterd naar de noden en opmerkingen van zijn vele klantenteams. Een van de belangrijkste zaken waar het op gefocust heeft, is om de gebruikskosten verder te doen dalen. Naast betrouwbaarheid tenslotte een van de meest elangrijke eigenschappen van een raceauto. Zo gaan onder andere de koppeling en versnellingsbak nu langer mee. Tevens werd er gewerkt op het perfectioneren van de aerodynamica en koeling. Beide beloven nu consistenter te zijn in een breder spectrum van klimatologische omstandigheden. Lees: de R8 LMS GT3 is nu nog toegankelijker.

2019 audi r8 lms gt3

Optisch is de nieuwe generatie R8 LMS GT3 nog het eenvoudigst te herkennen aan zijn nieuwe grille die nauw aanleunt bij deze van [de nieuwe A1](OFFICIEEL: AUDI A1 SPORTBACK (2018)) en hoogst waarschijnlijk begin volgend jaar te zien zal zijn op de R8 facelift. Kostprijs van dat alles? Zo'n 398.000 euro, zonder lokale taksen wel te verstaan. Eigenaars van het uitgaande model kunnen hun R8 LMS GT3 wel laten upgraden voor het relatief bescheiden bedrag van 28.000 euro, exclusief lokale taksen.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie