Vet: Aston Martin trekt naar DTM!

Aston Martin DTM Vantage

Het toerwagenkampioenschap DTM krijgt er een onverwachte uitdager bij, want Aston Martin heeft besloten zich te gaan mengen in de Duitse raceklasse. Belangrijk nieuws voor het kampioenschap dat met het vertrek van Mercedes in het slop dreigde te vallen.

Al sinds mensenheugenis een Duits onderonsje, de Deutsche Tourenwagen-Masters. Met merken zoals Opel, Audi, Mercedes en BMW die deel nemen/ namen. Opel trok zich al in 2005 uit het kampioenschap, volgend jaar geeft Mercedes er de brui aan. Waardoor enkel Audi en BMW dreigden over te blijven. Nu is er plots Britse rivaliteit, want Aston Martin heeft te kennen gegeven deel nemen aan het kampioenschap.

Daarvoor zullen ze een aangepaste versie van de Vantage inzetten, met de samenwerking van R-Motorsport en HWA. Die race-Vantage zal zich naar de regels moeten zetten. Die regels citeren een 4-liter V8 zonder turbo met maximaal 467 pk, een totaalgewicht van 1.120 kg en een 6-traps semi-automaat.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Boulet 22:52
afbeelding van Boulet

Vanaf volgend jaar zijn het 2.0l 4 cilinder motoren met 620pk, om het technische reglement samen te trekken met dat van de super GT.

Uw reactie