Forza: Vandoorne naar Formula E

fia formule e 2018

Stoffel Vandoorne mag dan aan de deur gezet zijn door zijn team in de F1, hij is nog altijd gegeerd wild. Dat wordt onderstreept nu hij al snel een ander team heeft gevonden, in de Formule E nog wel.

Daar zal het een gezellig onderonsje worden met die andere landgenoot en vriend-van-onze-website Sam Dejonghe. Hoewel, het kan er bikkelhard aan toe gaan, want beide rijders komen uit voor een ander team.

in 't oog

Zo gaat Vandoorne rijden voor HWA, een team dat gelieerd is aan Mercedes. Daar ziet hij DTM-overwinnaar Gary Paffett als andere rijder bij het team. Paffett is met zijn recente DTM-titel niet de enige kampioen die in de Formula E zetelt, ook Nelson Piquet Jr., Nick Heidfeld en Sébastien Buémi maakten eerder al hun opwachting. In dat opzicht lijkt Formula E de opkomende klasse binnen de racerij, nadat het pas vijf jaar geleden gelanceerd werd. Ook grote merken willen tegenwoordig een plekje, want elektrisch verkoopt de dag van vandaag eenmaal goed bij het grote publiek.

Vandoorne reed eerder twee jaar Formule 1 bij McLaren. Daar werd een paar weken geleden echter duidelijk dat hij zijn zitje zou moeten afstaan aan de jonge Lando Norris. Niet helemaal verwonderlijk, want Norris is een Brit en McLaren is dat ook. De resultaten van Vandoorne vielen tegen, al lag dat vaak aan de kwaliteit van de wagen die Vandoorne toegeschoven kreeg binnen het team. Ook eerste rijder Fernando Alonso vertrekt bij McLaren, die wordt vervangen door Carlos Sainz Jr.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie