Van gamer naar racer: GT Academy is niet meer

gt academy rip

De meest alternatieve route in mainstream autosport is niet meer, want alles lijkt er op te wijzen dat de GT Academy finaal haar (digitale) deuren sluit. Sinds 2008 gaf die "academie" gamers de kans om door te groeien tot volwaardige racers in de echte wereld. Ook Belg Wolfgang Reip bemachtigde zo een zitje tijdens de 24 uur van Le Mans.

De GT Academy, een droomscénario voor gamers over heel de wereld. Want dankzij het evenement op poten gezet door Sony en Nissan konden talentvolle gamers via racegame Gran Turismo doorgroeien tot een echte racepiloot onder begeleiding van Nissan. Daar lijkt nu officieel een einde aan te komen, want het team dat instond voor de begeleiding van de winnaars, RJN Motorsport, heeft besloten om na 20 jaar de banden met Nissan door te knippen en in zee te gaan met Honda en Jenson Button. Sony, die focust zich dan weer volop op de E-Sports, terwijl Nissan haar race-aanwezigheid kritisch aan het herbekijken is.

Wat met Wolfgang?

Het nieuws valt niet als een complete verrassing uit de lucht, want het is al sinds 2016 geleden dat er nog een GT Academy plaats vond. In totaal wisten tussen 2008 en 2016 op die manier maar liefst 22 racegamers hun droom werkelijkheid te maken. De meest bekende talenten die uit de serie kwamen zijn Lucas Ordóñez (2008), Jann Mardenborough (2011) en Belg Wolfgang Reip (2012). Die laatste zette respectabele cijfers neer bij Nissan en later bij Bentley. Tegenwoordig is Reip echter zonder zitje in de racerij. Al houdt de dertiger zich tegenwoordig bezig met het maken van YT-videos' over... jawel ... racegames.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie