Formule 1 weer naar Zandvoort in 2020

zandvoort circuit in Formula1

In 2020 zal het F1-circus haar tenten weer opslaan in het Nederlandse Zandvoort. Dat werd bevestigd in een persconferentie door het Formula One Management (FOM), de mensen die de kalender beheren.

Volgend jaar zal het 35 jaar geleden zijn dat de Formule 1 nog in Nederland geweest was. Niki Lauda mocht in 1985 als laatste juichen op het circuit. Nadien was er geen financiële mogelijkheid meer om de race te organiseren en moesten de Nederlanders naar Spa-Francorchamps of naar de Duitse circuits uitwijken.

oranjekoorts

Vanwege de populariteit van Max Verstappen in de Formule 1 was de interesse voor een race op Nederlands grondgebied de laatste jaren sterk toegenomen. Niet alleen het circuit van Zandvoort was in de running voor een plaatsje, ook dat van Assen bleek interessant. Vanwege de historische waarde werd uiteindelijk toch voor Zandvoort gekozen.

zandvoort circuit in Formula1

De gemeente Zandvoort stopt het project alvast 4 miljoen euro toe. Daarmee moet in de komende maanden de infrastructuur rond het circuit worden verbeterd.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie