Zoals verwacht: Bentley Continental GT snelste productiewagen op Pikes Peak (2019)

Bentley Continental GT Pikes Peak 2019

Net geen maand geleden liet Bentley weten dat het aasde op een record voor de Pikes Peak heuvelklim met een Continental GT. Het voorbije weekend reed het dat record binnen. Zoals verwacht.

je moet namelijk weten dat als automerken een aankondiging doen dat ze een record binnen willen halen, ze dat 99,99% van de tijd ook daadwerkelijk doen. Anders zou het tenslotte verspilling van marketingbudgetten zijn. Nu goed, laat dat alvast geen afbreuk aan het record zijn. Want een Continental GT mag zich kronen als snelste productiewagen die ooit naar boven reed op de Pikes Peak Hill Climb in de VS. Met Rhys Millen achter het stuur had de coupé 10 minuten en 18 seconden nodig om 156 bochten naar boven te klimmen.

Daarmee verbreken Rhys en Bentley het record dat sinds 2015 stond. Toen vloog David Donner in 10 minuten en 26 seconden naar de top in een Porsche 911 Turbo S. Laat het dus duidelijk zijn; in de juiste handen is een 2.5 ton wegende luxueuze Brit sneller dan een sportwagen uit Duitsland. Al helpt de 626 pk sterke 6-liter twinturbo W12 natuurlijk een heel 'end.

Bentley Continental GT Pikes Peak 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie