Porsche 911 RSR kan er na update weer even tegen (2019)

Porsche 911 RSR

Tijdens het Goodwood Festival of Speed heeft Porsche haar vernieuwde 911 RSR racewagen gepresenteerd. En nee, hij is niet gebaseerd op de 992.

Porsche heeft tijdens autoshow-royalty, ook Goodwood Festival of Speed genoemd, haar grondig bewerkte versie van hun 911 RSR aan de wereld getoond. De basis is dezelfde 911 van vorige generatie die volgens Porsche voor 95 % nieuwe onderdelen heeft gekregen tegenover de vorige RSR. Het enige dat hetzelfde is gebleven zijn de koplampen, het remsysteem, de bestuurdersstoel, het chassis en de koppeling.

Porsche 911 RSR

Als motor is er deze keer gekozen voor een 4.2-liter grote zescilinder boxermotor die net zoals bij de vorige generatie op de achteras is geplaatst. De krachtcentrale groeit 0.2 liter en krijgt 5 pk extra waardoor het totaal op 515 paarden uitkomt. Dit is steeds gekoppeld aan een sequentiële zesbak en 1.245 kilogram. De uitlaateindes zijn deze keer net voor de achterste wielen geplaatst, waardoor Porsche een betere diffuser heeft kunnen ontwikkelen die wat meer downforce kan produceren. Zijn schooljaar start de nieuwe 911 RSR op 1 september tijdens een race op het F1-circuit van Silverstone.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie