WRC-rijder Hayden Paddon bouwt Hyundai Kona EV-rallywagen

kona ev wrc

Alsof deel uitmaken van de WRC-karavaan kalendertechnisch nog niet druk genoeg is, heeft Hyundai-fabrieksrijder Hayden Paddon besloten een rallywagen te bouwen op basis van de Kona EV om in thuisland Nieuw-Zeeland rally te gaan rijden.

Paddon, de 32-jarige WRC fabrieksrijder voor Hyundai uit Nieuw-Zeeland, gelooft ten stelligste dat elektrische WRC-wagens de toekomst zijn. Alleen... gaat de overstap niet snel genoeg. Waardoor hij besloten heeft met zijn eigen bedrijf - Paddon Rallysport Group - een elektrische rallywagen te ontwikkelen.

De straatwagens voor blijven

Als basis nam Paddon - uiteraard - een Hyundai. Specifieker de Kona EV. Een auto die volgens 'm perfect capabel is om zijn mannetje te staan in rally-omgevingen. Met een aangepaste elektromotor is 800 pk zelfs een haalbare kaart. Ideaal voor sprintraces of hillclimbs. We nemen dan ook aan dat de Kona Electric stevig onder het mes gaat voor deze ombouw. Niet enkel visueel maar ook technisch.

kona ev wrc

Het project wil verder tonen dat elektrische auto's ook sexy kunnen zijn in de racerij. Met een unieke sound, uitstekende veiligheid en doeltreffender range. Volgens Paddon moet de racerij voor blijven op de auto-industrie om te blijven leven. De dagen waar wagens uit de racerij technologisch een stuk geavanceerder waren dan straatwagens is echter zo goed als verdwenen. Waardoor hij vindt dat het tijd is voor een beweging die dat moet corrigeren.

Qua visie geen gebrek dus bij de Nieuw-Zeelander. In 2020 moet de omgebouwde Kona EV enkele stages meerijden. In 2021 wil Paddon de Kona een volledig kampioenschap aan de slag krijgen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie