Jaguar XJ : nieuwe spyshots

Jaguar is bezig met de ontwikkeling van een geheel nieuwe XJ. Een fotograaf van Autocar heeft een gecamoufleerd exemplaar gespot en die foto's moeten we met jullie delen. Volgend jaar reeds wordt deze compleet nieuwe generatie van Jaguars vlaggenschip aan het publiek voorgesteld. Tot zeer kort voor dat moment zal de wagen voorzien blijven van een stevige laag camouflage. Duidelijk is al wel dat hij zal voorzien (althans optioneel waarschijnlijk) zijn van een volledig glazen dak.

Ook opmerkelijk is dat de zijramen niet de van grootste zijn, wat doet vermoeden dat we een meer sportiever gelijnde limousine mogen verwachten.Naast concurrenten als de S-klasse en 7-reeks zal hij dus mogelijks ook de vierdeurs coupé modellen als de Panamera en de CLS in het vizier houden.

Hoewel de nieuwe XJ volgens Jaguar's hoofd van design Ian Callum 41 jaar na zijn lancering volledig een andere richting uitgaat krijgt hij nog wel het volledig uit aluminium vervaardigde chassis van de huidige XJ. Onder de motorkap kunnen we twee nieuwe versies van de 3.0l V6 diesel verwachten (269pk en 233pk). Verder ook twee verschillende benzinemotoren in het gamma, namelijk een 377pk sterke atmosferische V8 en een 500pk sterke Supercharged versie.

 

via autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie