Gespot: BMW F12 M6

Het zijn de eerste. Nog voor de facelift van de 6-reeks gelanceerd wordt, wordt er al stevig getest met de aankomende M6. Dat er nog een M6 komt mag toch een verrassing genoemd worden. Want er deden vele geruchten de ronde dat de M6 er ofwel niet zou komen, ofwel een middenmotor supercar zou worden. Maar daar lijkt allemaal niets van waar te zijn. Een woordje uitleg over wat we wel zien.

De bumper die hier wordt gebruikt zagen we eerder al bij de standaard F12/13 6-reeks, en is dus nog niet die van de M6. Verder zien we grotere remmen en zouden ook de wielen een maatje groter zijn. Onder de kap zou het allemaal zeer vergelijkbaar zijn met de ook nog voor te stellen F10 M5. Dat wil zeggen de 4,4 liter turbocharged 8-cilinder. Het vermogen wordt geschat op 585-600 pk.

Bedankt Hannes voor de tip!

BMW F12 M6 spyshots
BMW F12 M6 spyshots
BMW F12 M6 spyshots
BMW F12 M6 spyshots

Via E90post

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 20:38
afbeelding van Techno Patat

lijnen zien er vrij goed uit, voorkant ziet er weeral nogal eenheidsworst uit, achterkant blijf ik nog neutraal over :p!

Bouncing Bullet 22:54
afbeelding van Bouncing Bullet

@Techno Patat, volgens een insider zou hij sterk op de GranCoupe gaan lijken. Daarmee heb je al een sterk idee van wat het gaat worden.
Stiekem hoop ik nog op een atmo motor....

Wim 17:13
afbeelding van Wim

op dat laatste zou ik niet al te veel hopen

Bouncing Bullet 19:39
afbeelding van Bouncing Bullet

sssshhht.
Geblazen M135i, M5 en M6, dat zou willen zeggen dat ze helemaal van hun dogma afstappen. Nu ja met de X5M/X6M hebben ze direct hun drie hoofdbeloftes gebroken bij Motorsport: turbo, power>weight en een SUV.

Techno Patat 14:40
afbeelding van Techno Patat

hmm, bouncing heeft wel een punt, ze aan dan geen enkele atmosferische motor meer hebben, dus stiekem hoop ik ook op een atmo motor is de M6!

en ik heb gehoord dat hij er gaat op lijken, maar zoals nogal dikwijls met de concepts wil dat dus zeggen dat ze hem gaan verbraven en 2 deuren afsnoepen, wat dus hetzelfde word als de huidige 5 serie met 2 deuren... ik hoop echt op een (voor de verandering) uniek design!

Uw reactie