Spyshots: Nieuwe Jaguar XE-type

Jaguar's E-type is een wagen die eigenlijk geen nieuwe, hedendaagse opvolger zou mogen krijgen. De pure schoonheid blijft je nog steeds verbazen, zelfs 50 jaar later. Maar dus, Jaguar is van plan om de nieuwe E-type, de "XE", binnen 18 maanden voor te stellen. De volledig uit aluminium opgetrokken wagen zal hopelijk zijn voorganger probleemloos kunnen opvolgen. Al kan je natuurlijk nog maar weinig opmaken aangezien we het voorlopig met deze "mule" moeten doen.

Verwacht wordt dat *Jaaag *haar creatie gaat voorstellen op de Detroit motor show in januari 2013. De XE(-type) zal hoogstwaarschijnlijk weer in Cabrio en Coupé uitvoeringen gemaakt worden. Onze bron gokt er lustig op los en denkt dat de wagen om te beginnen met een V6 te krijgen zal zijn en later een potentere V8. (gooi er ineens nog een diesel in ook!) Jaguar wil met de XE-type directe concurrent worden van de Porsche Boxster. In onze ogen een wat laag mikpunt. De Boxster heeft namelijk al heel wat directe -waardige- concurrenten. Qua afmetingen zal hij iets korter zijn dan de huidige XK, zo'n 250mm. De XK-mule is aangepast met een kortere kont en een iets langere neus. Dit om de kenmerkende E-type lijnen te behouden.

Ik kijk alvast uit naar deze E-type en hoop ten zeerste dat Jaguar een E-type opvolger op de markt brengt die de badge waardig is! En anders kunnen we nog steeds gaan shoppen bij Zwitser. Het is trouwens ook nog maar de naam of Jaguar hem effectief XE zal gaan noemen, want de geruchten gaan dat ze zouden overstappen naar een numerieke aanduiding.

Via Autocar

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws