Tata werkt aan Nano V2

De goedkoopste auto ter wereld die zich vooral in India profileert zou een gat in de markt moeten dichten, maar het grote succes bleef onverwacht uit. De klanten merkten enkele grote mankementen op waardoor de verkoop al snel daalde. Met een 2.0 variant wil Tata nu een wagen bouwen zoals de klant die verwacht voor die prijs. Officieel zou de nieuwe Nano de notatie V2 krijgen. We zullen hem herkennen aan zijn nieuwe bumpers, nieuwe zijspiegelbehuizing en dikkere banden. Ook de motorkap zou een stevige update gekregen hebben na vele klachten van klanten over lastige motorgeluiden.

En zo waren er nog enkele opmerkingen, want de motorkap zou snel verhitten. Daardoor werkte Tata niet alleen aan een betere geluidsisolatie van de motorkap, maar ook aan een betere warmte-isolatie. De nieuwe bumper moet een betere warmte-afvoer voor zijn rekening nemen. De Tata Nano kreeg in zijn levensloop vaak te kampen met ontvlambaarheid, en dat zou daarmee moeten zijn opgelost.

Niet alleen langsbuiten maar ook de binnenkant krijgt enkele updates. Die updates tonen zich vooral in het gebruik van nieuwe en betere materialen en plastieken. Daarmee tracht Tata de Nano klaar te krijgen voor de Zuid Amerikaanse markt. Tata wil de Nano daar introduceren en wil dat van de eerste keer goed doen, in tegenstelling tot de eerste generatie op Indisch grondgebied. Binnen dit en 18 maanden moet de nieuwe Nano geïntroduceerd zijn op Zuid-Amerikaans grondgebied.

Via MotorBeam

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws