Mercedes lost info over volgende S-klasse (2013)

De huidige S-klasse (W221) zet op dit moment alweer bijna 7 jaar op de teller waardoor opvolging niet veel langer kan uitblijven. Aan het einde van zijn zevende levensjaar zou het vlaggenschip van Mercedes worden vervangen door een volledig nieuwe en hypermoderne S-klasse. Doorheen de afgelopen maanden konden we al eens wat spyshots op jullie los laten, maar naar concrete details over die nieuwe S-klasse was het vaak gissen.

 Nu licht zou Mercedes toch een tipje van de sluier gelicht hebben. De volgende luxe limousine zou qua design veel weg hebben van de de laatste nieuwe CLS alsook van de de

F800 Style en F125 concept. Verder zou de S een grotere grille krijgen, koetswerkonderdelen uit aluminium en een meer rechtopstaande voorruit.  Wat het interieur betreft wordt zoals gewoonlijk voorspeld dat de opvolger nog luxueuzer en nog beter afgewerkt zal zijn dan zijn voorganger. Al zal een ontmoeting in real life dat natuurlijk nog moeten bevestigen. Met hoge verwachtingen kijken we uit naar de nieuwe generatie van het COMAND systeem, dat van een vrij-staande display zou worden voorzien. Waarschijnlijk zal dit systeem visueel veel gelijkenissen vertonen met dat van de nieuwe B-klasse, die precies een iPad op het dashboard heeft staan. 

Last but not least ook nog wat informatie over de verschillende motorisaties. Ook hier wordt natuurlijk verkondigd dat de volgende S-klasse nog milieuvriendelijker zal zijn dan zijn voorganger en dat ook de prestaties nog beter zullen zijn. Verwacht dus tal van elektronische hulpmiddelen en mechanische toepassingen om ervoor te zorgen dat elk druppeltje kostbare benzine optimaal gebruikt kan worden. Verder zullen naar alle waarschijnlijk de motorisaties van het huidige model overgedragen worden, mits enkele kleine aanpassingen om toch maar te kunnen zeggen dat het allemaal spiksplinter nieuw is. Zo zal je kunnen kiezen tussen de S 250CDI, 350CDI, 300 Bluetec hybrid en S400 Bluetec hybrid. De toppers van de lineup zullen natuurlijk de S500, S600 en de gebroeders S63 en S65 AMG zijn. 

Als klap op de vuurpijl ook nog even meegeven dat de geruchten de ronde doen dat er van deze generatie S-klasse maar liefst vijf varianten zullen worden gelanceerd. Naast de gewoonlijke korte en lange wielbasis krijgen we naar verluid ook een Pullman, Coupé én cabrio versie! 

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie