Gespot: Jaguar XF Sportbrake

De voorzijde van Jaguars stationwagon kennen we allemaal al. De XF is al sinds 2007 op de markt en werd recent nog gefacelift. Om zich nog wat beter in de markt te werken - sinds het leiderschap van Tata is Jaguar een pak commerciëler geworden - werken ze bij Jaguar aan een breakversie van die XF. Om de promo nog wat te verhogen, maken de Britten reclame voor hun eigen wagen door hun Twitternaam in het lang en het breed op de auto te drukken.

Op die manier verhogen ze de nieuwsgierigheid en het gebabbel rond hun wagens. Bij Jaguar primeren de looks op de laadcapaciteit, waardoor hij niet de grootste in zijn klasse zou worden. Onder de kap zouden dezelfde motoren komen als die van de berline, op uitzondering van de XFR Supercharged motorisatie.

"Sportbrake" zou zijn gekozen als naam omdat "Estate" teveel doet denken aan de X-Type Estate, de eerste break in de geschiedenis van Jaguar, die tegelijk niet zo'n bijster succes was. Of Sportbrake dan een zoveel betere keuze is, is dan nog maar de vraag.

Via: Autocar

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws