Nu in het echt: de BMW 6-reeks Gran Coupé

Ze mogen ons dan wel vaak verwennen met tientallen persfoto's, een auto in real life is toch altijd nog wat anders. En met de bekendmaking (online) van de BMW 6-reeks Gran Coupe twee weken geleden, is het eigenlijk nog wachten tot op het salon van Detroit alvorens we de Bimmer in het echt te zien krijgen. Maar vandaag staan er beelden online waarop de Gran Coupé in het wild gespot is. Moeten we ons oordeel bijschaven?

De CLS en A7 concurrent heet in zijn standaardvorm 640i. Voor die badge krijg je 320 pk onder de kap met een gemiddeld verbruik van 7,9 liter en een CO2 uitstoot van 183 g/km. De dieselvariant is goed voor 313 pk, een gemiddeld verbruik van 5,7 liter en een CO2 uitstoot van 149 g/km. In Duitsland gaat de 6-reeks GC vanaf 69.500 euro over de toonbank.

De variant die we hier op foto zien is de 650i. Met 450 pk en 650 Nm meteen de krachtigste variant. Zijn gemiddeld verbruik ligt op 8,8 liter en kent een cO2 uitstoot van 206 g/km.

Alle motorversies worden standaard uitgerust met achttraps automaat, de 650i krijgt daarbovenop X-drive vierwielaandrijving. In de zomer van 2012 zou er een M-variant aankomen.

Via Bimmertoday

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws