Gelekt: Subaru Forester 2013

De volgende generatie van Subaru's SUV is gelekt via de Japanse brochure. Afgezien van de motoren gaat de wagen waarschijnlijk ongewijzigd bij ons op de markt gebracht worden in de loop van 2013.

De wagen zal midden november in zijn thuisland bij de dealers staan, verwacht dat dat bij ons in de loop van 2013 gaat gebeuren. Het is zeer waarschijnlijk dat hij rust op een gereviseerde versie van het nieuwste Impreza-platform.

De Forester is gegroeid in alle richtingen. Zo meet hij nu 4595 mm lang, een groei van 35 mm. De wielbasis werd ook verlengd met 25 mm wat meer ruimte moet betekenen voor alle passagiers. Een grotere kofferinhoud - zelfs tot 505 liter - hoort er dan waarschijnlijk ook bij maar ons Japans is ontoereikend om dit waarheidsgetrouw te vertalen.

Aan de buitenkant zien we dat de oude vorm behouden blijft afgezien van enkele verfrissende accenten. Het interieur is sterk gebaseerd op dat van de Subaru XV die eerder ook al in onze testgarage stond.

Wat er nu precies onder de kap beschikbaar gaat zijn in België blijft voorlopig nog een raadsel. Verwacht wordt wel dat de 2 liter boxer turbodiesel er sowieso bij gaat zijn, zeker in ons dieselminnend land. Er zijn geruchten over een ultieme STi versie, maar (voorlopig) nog niets concreet.

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin300 12:24
afbeelding van Kevin300

mooier op worde. Ze zijn daar zo een beetje de Toyota ziekte aan het krijgen precies, goeie maar lelijke auto's

Kevin300 12:25
afbeelding van Kevin300

Hu, eerste deel is weg :-/
Ik had dus geschreven dat de auto er precies niet mooier op aan het worden is.

Mesoerrie 16:25
afbeelding van Mesoerrie

bwa kan er wel mee door vind ik

hopelijk een snelle sti versie :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws