Eerste spyshots van opvolger voor Jaguar X-Type

Jaguar XS spyshots

Jaguar maakte ooit bekend te denken aan een kleinere sedan en dus een opvolger van de X-type. Vandaag zien we daar de eerste spyshots van.

Als mule wordt de XF gebruikt, maar de veel te grote wielkasten verraden een kleinere structuur onder het koetswerk. Officieel is er nog geen bevestiging voor de komst van de X-type opvolger. Desalniettemin is er het een en andere geweten. Zo zou die intern X760 genoemd worden, bij de pers doet de naam "Jaguar XS" de ronde.

In 2009 trok Jaguar de stekker uit de X-type, deze opvolger zou er desondanks pas in 2015 komen. BMW, Mercedes en Audi hebben dus nog even tijd om zich voor te bereiden op een nieuwe concurrent voor hun respectievelijke 3-reeks, C-klasse en Audi A4.

Jaguar XS spyshots

Onder de kap zullen sowieso de 2.0, 2.2 en 3.0 motoren schuilen als grootste troeven. Voor wie het wat pittiger mag zal er ongetwijfeld een R en RS variant komen met een 5.0 liter V8. Meteen een nieuwe concurrent voor de M3, C63 AMG en RS4. Naast een sportieve sedan zal de Jaguar XS er naar alle waarschijnlijkheid ook als Sportbrake en misschien zelfs als Crossover komen.

Jaguar XS spyshots

Bedankt voor de tip Chuwie!

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
chuwie 20:59
afbeelding van chuwie

dat hij maar vlug komt!

Rob 22:13
afbeelding van Rob

Inderdaad Chuwie! Dat ie maar snel mag komen!
Dit is toch wel een auto waar in naar uitkijk. Ik ben vooral benieuwd naar het interieur. Dat van de XF is namelijk prachtig. Mooiste in haar klasse, hopelijk gaat dat de X-type ook lukken.

Uw reactie