Komt de VW Golf Variant er ook als GTE?

Volkswagen-golf-gte-variant_01

De Golf GTE is nog maar net voorgesteld als hybridevariant van de Golf en nu duiken er beelden op van een elektrische Golf Variant. Hybride Auris Touring Sports kijken best uit hun doppen.

Volkswagen communiceert officieel nog niet over een breakversie van de Golf GTE. Het is dan ook verwonderlijk dat dit exemplaar volledig ontdaan van alle camouflage aan de luchthaven van San Francisco gespot werd. De badges lijken de echte te zijn en ook andere details wijzen erop dat het niet om een fan gaat die graag wat logo's op zijn Golf plakt om die eruit te laten zien als een GTE.

200 pk

We gaan ervan uit dat de Golf Variant GTE dezelfde aandrijving krijgt als de Golf GTE. Dan zou hij aangedreven worden door een 1.4 viercilinder benzinemotor met 150 pk, bijgestaan door een elektromotor. Samen zouden ze dan goed zijn voor 204 pk en 350 Nm, zowat het hoogste vermogen in een productie- Golf Variant. Waarom Volkswagen wel zulk een krachtige hybride Golf op de markt zet, maar talmt met een breakversie van de GTD of GTI, is dan nog maar de vraag.

Dat deze hybride Golf Variant een accu te verwerken krijgt is minder ingrijpend dan bij de berline, vanwege zijn grotere laadruimte.

Volkswagen-golf-gte-variant

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws