Maserati Levante speelt voor eerste keer buiten

maserati-levante-spypic_01

Maserati heeft een SUV op de planning staan. Vermomd als een hoog op de poten staande Ghibli kwam de Levante voor het eerst buiten spelen. En de stiekeme fotografen, die waren er bij.

Als het van Sergio Marchionne afhangt, dan moet het Italiaanse merk met de drietand buiten zijn voegen groeien. Net zoals bij ongeveer elk populair merk kan een crossover dan niet ontbreken in het gamma. De Levante zal het eigenzinnig antwoord zijn op de dikkere, hoge Duitsers. Hoewel de spypics nog een serieus aangepaste Ghibli tonen zal de uiteindelijke versie zijn design lenen van de Kubang. Een concept die Maserati in 2011 voorstelde op Frankfurt.

maserati-levante-spypic_01

Hoger, breder, Ghibli+

Onderhuids zal de hoge Maserati gebaseerd zijn op de Ghibli. Al zal hij iets hoger en breder op zijn pootjes staan. De aandrijving lijkt logischerwijs te gebeuren door het Q4-vierwielaandrijvingssysteem. Al zou het ons niet verbazen moesten de Italianen ook eentje met achterwielaandrijving loslaten - of anders gezegd: we hopen er stiekem op. Motorisch kan je je verwachten aan de huidige motoren die je kan vinden onder de Ghibli. Denk dan aan een V6-diesel, een V6-benzine en een heerlijk brommende V8-benzine. Volgend jaar kunnen we de Levante verwachten.

maserati-levante-spypic_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 14:07
afbeelding van Carlos

euhm... What the f°°° is that?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws