BMW test met de nieuwe M6 GT3

bmw-m6-gt3

BMW gaat in het GT kampioenschap weldra afscheid nemen van de huidige Z4 GT3. De opvolger gaat gebaseerd zijn op de stoere M6 en deze laat zich nu ook voor het eerst spioneren.

Vorig jaar konden we hier en daar al vernemen dat er verandering ging komen in de aanwezigheid van BMW in de GT-reeks. Met name door welk model de Z4 GT3 ging vervangen worden in het GT kampioenschap.

Echt deftig beeldmateriaal hadden we hier nog niet van gezien, maar afgelopen zaterdag mocht de wagen voor het eerst een aantal rondjes lopen op hun testcircuit in Dingolfing Duitsland.

Testpiloot van dienst was Jörg Müller die normaal met een 3-reeks in het Touring kampioenschap rijdt, en hij wist het volgende te vertellen: "Het is een fantastisch gevoel als je de garage inloopt en je deze auto ziet staan. Ik ben dan ook trots dat ik hem voor het eerst aan de tand mocht voelen op circuit. Normaal gezien zijn zo'n eerste testkilometers vooral om het vermogen aan te voelen, maar over het algemeen waren er geen problemen en verliep alles vlekkeloos. De motor was heel impressionant en vooral het koppel was enorm. Naar mijn gevoel gaat BMW Motorsport met M6 GT3 een fantastische racewagen afleveren"

Onder de kap

Motorisch is het blok gebaseerd op dezelfde 4.4 liter V8 twin-turbo die ook in de productiemodellen te vinden is, maar mits de nodige aanpassingen zou het vermogen ruim boven de 500 pk moeten uitkomen. Het blok wordt gekoppeld aan een 6-traps sequentiële versnellingsbak. Dit klinkt op zich vrij standaard, maar de wagen zou in zijn geheel niet meer dan 1.300 kg wegen en dat staat garant voor stevige prestaties.

Op gebied van veiligheid werkte BMW met een FIA goedgekeurde veiligheidskooi dat aan de laatste veiligheidsvoorschriften moet voldoen.

De directeur van BMW Motorsport Jens Marquardt voegt nog toe dat deze wagen alle ervaring die er de laatste jaren in de GT en uithoudingsraces is opgedaan belichaamd en dat alles op schema is om de wagen in 2016 op het circuit te krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 09:06
afbeelding van Kevin

dat ziet er heel lekker racemateriaal uit, ik ben benieuwd. Vind het al beter dan de huidige Z4 modellekes, je ziet ze al lang in de racerij, en ik vind ze niet zo mooi. Hopelijk brengt de M6 een mooiere coupe. Maar gezien de DTM denk ik wel dat ze daar best toe in staat zijn :)

Uw reactie