2016 Mercedes SLC gespot

2016_mercedes_slc_spy_pics

We hebben drie generaties zien passeren van de Mercedes SLK en zoals geweten gaat bij de komst van de facelift in 2016 ook de modelnaam wijzigen naar SLC. Hij heeft zich intussen ook in het wild laten zien.

Voor 2016 staat er een SLC op de planning bij Mercedes, en dat is niet meer of minder dan een facelift van de huidige SLK - die achteraan een nieuwe badge krijgt omdat Mercedes haar benamingen heeft aangepakt een tijd terug.

De verpakking laat nog niet veel nieuwigheden doorsijpelen maar de voornaamste wijzigingen gaan in een nieuwe bumper vooraan, andere grille en hertekende koplampen zitten. Ook achteraan gaan de achterlichten hertekend worden, samen met een nieuwe bumper en dito uitlaatsysteem.

Geen wereld van verschil op visueel vlak dus, maar onderhuids zou er wel eens wat kunnen veranderen. Vermits er intussen ook de vernieuwde C-klasse is zouden een aantal motoren ook de overstap naar de SLC kunnen gaan maken, en wij kunnen alleen maar hopen dat ook de vernieuwde 4.0 liter V8 uit de C-klasse AMG zijn weg naar de SLC zal vinden. Al lijkt dat laatste ons in deze tijd van downsizing net iets te optimistisch.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws