Nieuw beeldmateriaal Mercedes GLC

glc_spypics_2

Er is nieuw beeldmateriaal opgedoken van de nieuwe Mercedes GLC die later dit jaar zijn voorstelling aan het publiek moet krijgen. Deze foto's scheppen wat meer duidelijkheid over wat we kunnen verwachten van de opvolger van de GLK.

Twee weken geleden lieten we jullie al foto's zien van een gecamoufleerde GLC en met elke nieuwe reeks foto's wordt het duidelijker hoe hij er nu net gaat uitzien.

Met deze foto's die vooral op het zijaanzicht focussen wordt meteen duidelijk dat het hoekige design van de GLK plaats moet maken voor een meer gestroomlijnd design. De GLC gaat een groeischeut krijgen omdat hij de rol van instap-SUV heeft doorgegeven aan de GLA, en qua looks gaan er dan ook een aantal zaken overgenomen worden van zijn kleine instapbroer.

Het interieurdesign en het motorengamma gaan voor een groot deel gelijkenissen vertonen van de huidige C-Klasse, en dat is geen verrassing vermits beide wagens geproduceerd worden in dezelfde fabriek in Bremen.

De GLK heeft nooit een echt sportieve variant qua motorisatie gekregen, en dat zou nu ook gaan veranderen onder de vorm van een GLC 63 AMG die dan dezelfde twin-turbo 4.0 V8 meekrijgt van de huidige C-klasse. Mogelijks komt ook de plug-in hybride motor van de C350e naar de GLC en dat betekend een 211 pk sterke 2.0 liter benzinemotor, gekoppeld aan een 81 pk sterke electromotor.

De officiële voorstelling aan het grote publiek volgt vermoedelijk later op het jaar tijdens het salon van Frankfurt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws