Spyshots Mercedes GLC geven zowat alle details vrij

2016-mercedes-glc-spy-photos

De voorbije weken zijn al meermaals beelden gepasseerd van een flink gecamoufleerde Mercedes GLC voor het jaar 2016. De beelden die we nu te zien krijgen zijn los van wat maskeer-tape meer dan voldoende om het productie-model voor ogen te kunnen zien.

Er wordt volop getest met het antwoord van Mercedes op de BMW X3 en Audi Q5. De Mercedes GLC is de opvolger van de GLK en gaat klaar zijn voor productie in 2016.

De GLC zal gebouwd worden op het platform van de huidige generatie C-klasse, ook de motoren zullen gedeeld worden. Hij zou, vergeleken met de GLK, een groeischeut meekrijgen omdat intussen ook de GLA rondrijdt - die de nieuwe instapper in het SUV/Crossover segment is geworden bij Mercedes. De groeischeut moet vooral de passagiers ten goede komen, met extra koffer- en beenruimte.

Op motorisch gebied wordt de instapper vermoedelijk de 2.1 liter BlueTec met 177 pk (GLC 220 cdi) of 205 pk (GLC 250 cdi) en als afsluiter een dikke 3.0 liter V6 turbodiesel. De topper bij de benzineversies zou de GLC 400 met een 3.0 liter V6 met 333 pk kunnen worden.

Voorlopig is er nog geen woord gerept of ook de 4 liter V8 van de C63 AMG zijn weg naar de GLC zou vinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws