Dit is de Fiat 124 Spider (a.k.a: de Italiaanse MX-5)

fiat-124-spyshots_03

De meest gepixelde spypics van het jaar zijn gevallen. Die tonen alvast de Fiat 124 Spider in vol ornaat tijdens een fotoshoot. Knapper dan bloedbroeder Mazda MX-5?

Het is geen geheim dat Fiat samenwerkt met Mazda aan een nieuwe roadster. Dat was goed nieuws voor Mazda, want daardoor konden ze de MX-5 van hun (en ook wel van onze) dromen bouwen. Fiat, die zouden dan de Japanse Roadster binnen nemen en voorzien van eigen carrosserie en motoren on de 124 Spider-naam. Het uiterlijk krijgen we nu alvast te zien in een reeks zeer korrelige foto's genomen tijdens een fotoshoot met de wagen. Opvallend daarbij is dat het interieur zo uit de MX-5 lijkt te komen. Nu ja, buiten het Fiat-logo op het stuur.

fiat-124-spyshots

Wat er onder de kap komt te liggen blijft evenwel nog een raadsel. Al is turbokracht bijna een zekerheid, in tegenstelling tot Mazda die blijven vasthouden aan atmosferische blokken in de MX-5. Lang wachten op alle informatie moeten we alvast niet meer doen, want eind november wordt de Fiat 124 Spider voorgesteld aan het grote publiek op het autosalon van Los Angeles.

fiat-124-spyshots
fiat-124-spyshots
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Jensd 16:03
afbeelding van Jensd

Mooie wagen.

//EDIT: Fixed ;-)

Jelle DR 18:01
afbeelding van Jelle DR

Ik ben onder de indruk, mooie wagen. Foto 3 toont de achterkant die de mx5 eigenlijk had kunnen krijgen. Wanneer komen de officiële foto's?

Ron4u 21:58
afbeelding van Ron4u

De mx-5 heeft altijd ronde lichten gehad, al dan niet in een ovale console.
De snuit van de fiat lijkt me meer geslaagd dan de mx-5 nd. Opzij lijken de verhoudingen snuit/middenstuk/kont niet te kloppen.
Ook wat kenmerken van de oude spider 124

jelle DR 09:06
afbeelding van jelle DR

Die lichten waarin altijd het typische kenmerk voor het model. Mits wat verbeelding zie ik in deze lichten meer mx-5 dan in de lichten in de ND. Vooral een knipoog naar de lichten in de NC, weliswaar niet rond maar met het kristalwit in het midden en de overal look. Zeker deze crop. Door de volledige foto te zien kan ik alsnog van gedacht veranderen.

De A-stijl vind ik hier echt wel tegenvallen. Waarom ze dan nog kiezen om deze voor deze afwerking chroom te maken, is me een raadsel. Wat betreft die verhoudingen, ja die lijken inderdaad niet te kloppen. In tegenstelling tot de ND waar over alles goed is nagedacht.

Ook moeten we de bedoeling achter beide modellen op tafel halen. Ondanks dat beide wagens dezelfde basis delen, ligt de focus in het ontwerp ver uit mekaar.

Mazda: Een totaal nieuwe MX-5 met een knipoog naar de NA, met toch wat lijnen van de NB en het comfort van de NC.

Fiat: Een ode aan een oude bekende om deze hopelijk terug tot leven te brengen. Maar na nader inzien begin ik te twijfelen of ze echt wel genoeg moeite hebben gedaan. Op het eerste zicht een mooie wagen, maar als je wat beter kijkt dan hadden ze dit toch beter kunnen doen. Als dit het concept was achter deze wagen, snap ik niet waarom ze niet meer denkwerk hadden gedaan over het interieur.

Terug een beetje een samenraapsel van verschillende merken. (Maserati, Dodge, Mazda en Fiat)

simoens maurice 20:28
afbeelding van simoens maurice

De fiat spider is sowieso mooier dan de Mazda dat staat vast,trouwens Mazda breekt geen potten,de fiatdealer bij ons verkoopt ook deze helaas zonder succes,geef mij maar de eigen fiat

Rico Eloppe 15:41
afbeelding van Rico Eloppe

Hmm, minder slecht dan ik dacht. Maar ik vind het uiterlijk wat ouderwets hebben. Te glas qua belijning, terwijl deze generaties toch wat drukker zijn. Verder lijkt hij me niet helemaal in balans. Het gegeven dat ze voor zo'n kleine turbo-krachtbron gaan staat me ook tegen. Ik twijfel nog altijd over de betrouwbaarheid van deze motoren op de langere termijn.

Nee, de MX-5 heeft mijn voorkeur toch wel.

Meester Van Pieperzele 15:49
afbeelding van Meester Van Pieperzele

Is dit de MX5 voor hetero's? Want die Mazda is echt wel een 'jeanettenbak'.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws