Audi RS 4 Avant speelt voor het eerst buiten

audi-rs4-mule_02

De lancering van de nieuwe generatie A4 ligt achter ons en ook de S4 verscheen niet veel later ten tonele. Waardoor het nu volop uitkijken is naar de RS 4-variant. Die kwam voor het eerst buiten spelen met het jasje van de S4.

Audi plant niet lang te wachten met de lancering van de RS 4. Logisch ook, want als merk heb je natuurlijk niet graag dat concurrenten (BMW M3, Mercedes-AMG C 63S) te lang klanten afsnoepen. Verwacht wordt dan ook dat de RS 4 eind volgend jaar de strijd inrijdt. Getuige daarvan is het feit dat hij nu al buiten komt spelen, als verdoken S4. Alles wijst er namelijk op dat hier gewoon over een S4 gaat, maar de bredere stand van de wielen die schuilen onder opgeplakte plastiek wielkasten doen er geen twijfel over bestaan; dit is de RS 4 Avant in levende lijve.

audi-rs4-mule_02

Motorisch wordt verwacht dat de RS 4 verder bouwt op de S4. Waardoor de strafste A4 na twee generaties met een atmosferische 4.2-liter V8 terugkeert naar het origineel. Nu ja, waar de eerste generatie het met een 2.7-liter V6 biturbo deed, zal de nieuwe het waarschijnlijk met een 3.0-liter V6 met eTurbo doen, goed voor 480 pk over de vier wielen. De styling, die kan je nu al met de ogen toe verzinnen...

audi-rs4-mule_02
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 17:09
afbeelding van Techno Patat

Ik zal 'em missen die 4.2!

Carlos 05:46
afbeelding van Carlos

I am with you :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws