Bugatti Chiron prototype ziet er duivels uit

bugatti-chiron_spyproto_01

Nooit gedacht dat we het gingen zeggen van een moderne Bugatti, maar dit Chiron prototype druipt charisma langs alle welgevormde lijnen.

Bij zijn lancering was de Veyron een verademing, maar al snel bleek er een houdbaarheidsdatum op het design te staan wegens té zoutloos. Hypercars hebben namelijk nood aan buitenproportioneel spoilerwerk en uitgehouwen scherpe vormen die lucht in twee kunnen klieven. De Veyron, die zag er eerder uit als een extreem snelle Ford Ka. Of de opvolger, de tot nu toe genoemde Chiron, beter voor de dag gaat komen is dan ook maar de vraag. Afgaande op de eerste plaatjes van de prototypes lijkt het helemaal snor te komen.

 bugatti-chiron_spyproto

Het ziet er namelijk naar uit de Chiron stijlelementen gaat gebruiken van de Vision Gran Turismo. Een goede zaak, neem het van ons aan, want op die manier kan de carrosserie opboksen tegen de onderhuidse technologie. Er is namelijk sprake van de gekende W16 die dankzij de ontdekking van e-turbo's maar liefst 1.500 pk zal leveren. Verwacht wordt dat de Veyron-opvolger begin volgend jaar op het autosalon van Genève zijn debuut zal maken. We hebben weer iets om naar uit te kijken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws