Gelekt: is dit de BMW i5?!

bmw-concept-china-wtf-2015_main

Chinese media zegt in handen te zijn van enkele patentbeelden die BMW indiende bij het Chinese trademarkbureau. Krijgen we hier een eerste blik op de BMW i5?

Het Chinese PCauto kreeg een resem aan patentbeelden toegestuurd en was zo vriendelijk ze te delen met de wereld. Wat er juist op moet staan? Volgens de website een toekomstige BMW concept. Afgaand op het front lijken ze alvast gelijk te hebben, want dat straalt BMW uit. Loop je echter - digitaal - rond de wagen, dan wordt het gekker en gekker hoe meer je richting achterkant gaat.

Deze concept deelt namelijk geen enkele lijn met bestaande BMW-modellen. Meer nog, de achterkant lijkt wat op een Tesla Model X met een tumor. Van bovenaf ziet het er dan weer uit als een vierdeurs Volkswagen XL1.

bmw-concept-china-wtf-2015

Twee richtingen

We kunnen dus twee richtingen uitgaan met deze beelden. Of we hebben hier inderdaad te maken met een concept van BMW die een nieuwe model in de i-line-up moet aankondigen, of - en hier komt China in het spel - is dit gewoon een wagen van een lokaal merk. In China is het namelijk niet uitzonderlijk dat plaatselijke autobouwers lijnen stelen van bestaande modellen uit Europa en Amerika. In dit geval dus de voorkant van een BMW i8 en achteraan wat stijlelementen van de Tesla Model X. Stiekem... hopen we alvast dat dit gewoonweg een knijterharde Chinees verzinsel is...

bmw-concept-china-wtf-2015
bmw-concept-china-wtf-2015
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws